Het mooie van paardencoaching is dat je niet hoeft te praten maar dat je het mag ervaren

Het buiten zijn in de natuur tussen de paarden heeft een positieve invloed op het psychologische welzijn van mensen.

Een plek waar je jezelf mag zijn. Waar het niet uitmaakt of je een diagnose hebt maar waar iedereen welkom is.

In je eigen tempo werken aan je doelen, en veilig oefenen met nieuw gedrag. Paarden kunnen een helende werking hebben en zijn vergevingsgezind.

Soms vind je het lastig om te praten en dan kan de aanwezigheid van het paard ervoor zorgen dat je je veilig voelt, omdat er dan minder direct contact en oogcontact is met Jacolien.

De warmte, letterlijke aaibaarheid en oordeelloosheid van paarden bieden in hoge mate sociale steun. We weten dat het omgaan met paarden de aanmaak van oxytocine stimuleert. Dit zorgt ervoor dat het stresshormoon cortisol daalt.

Soms ben je nog niet toe aan een behandeling binnen de reguliere gezondheidszorg. Door ervaringsgericht leren met de paarden kan voorwerk gedaan worden voor een passende behandeling elders.

Het is mogelijk om samen met je behandelaar, persoonlijk begeleider of coach een afspraak in te plannen.

Geen woorden maar paarden!

Bij Jacocoaching worden mensen gecoacht met behulp van paarden.  Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben, de sessie vindt plaats naast het paard.

Het coachen met paarden is puur en direct, waardoor er doorgaans minder sessies nodig zijn om de gestelde doelen te bereiken. Paarden zijn intuïtieve wezens die ons laten zien hoe we op dat moment zijn. Dit gebeurd in puurheid ongeacht onze afkomst, kleur of leeftijd. Daar kijken onze paarden niet naar, paarden leven in het hier en nu. Dat maakt het coachen met paarden zo bijzonder!

Voor wie?
Voor mensen met levensvragen of praktische zaken waar je zelf niet uitkomt. Voor teams die hun gezamenlijke doel misschien wat uit het oog zijn verloren en graag willen weten waar iedereen staat.  Pony Power is er voor Kids in de leeftijd van 6 tot 11 jaar.

Ook zonder duidelijke coachvraag ben je van harte welkom om het samen zijn met de paarden te “ ervaren”.

Onze locatie is landelijk gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold. Onze kudde bestaat uit een bont gezelschap van onder andere tinkers, haflinger en een shetlander. De sessies vinden buiten plaats, de voor- en nabesprekingen in het tuinhuis.

Bij Jacocoaching kun je onder andere terecht voor:

– Coaching en begeleiding
– Duo coaching
– Teamcoaching
– Teamuitjes
– Pony Power voor kids
– Kinderfeestjes

Kennismaken? Neem contact op!

Pin It on Pinterest

Share This