Kindercoaching

Kindercoaching met paarden

De opleiding die ik gevolgd heb aan de Keulseweg heeft een aantal interessante artikelen geschreven over waarom paarden zo goed kunnen coachen. Hieronder het artikel wat paarden voor kinderen kunnen betekenen.

Kinderen en paarden hebben veel gemeen: ze zijn afhankelijk van volwassenen of moeten op zijn minst rekening met ze houden. Ze zijn in het hier en nu, uiten zich open en eerlijk en communiceren grotendeels non-verbaal. Ze zijn kwetsbaar, spelen graag en hebben onvoorwaardelijk lief. Wellicht is het daarom dat kinderen zich zo makkelijk kunnen verbinden met paarden en zich in hun aanwezigheid zo snel openstellen.

Kinderen dóén vooral graag, zij willen het leven ervaren. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld en worden vaardigheden geoefend. Door te doen, spelen en beleven leert het kind door ervaring. Woorden zijn daarbij vaak niet of nauwelijks nodig. Het is voor kinderen vaak nog lastig om hun gevoelens verbaal te uiten. Dit kan zorgen voor extra frustraties en weerstand tegen verbale coaching of -therapie. Het mogen ervaren met een paard is fijn, leuk en voelt veilig. Dit komt de werkzaamheid en slagingskans van het traject ten goede.

Juist door het doen snappen kinderen vaak al heel snel waar het om gaat, omdat ze door te mogen spelen en experimenteren meteen voelen – zich lichamelijk gewaarworden – hoe iets voor ze is, hoe het ook anders (misschien zelfs beter) kan en hoe ze ook anders om kunnen gaan met de dingen waar ze tegenaan lopen (coping).
De fysieke uitingen van het kind in hun contact met het paard – bijvoorbeeld extreme terughoudendheid of juist grensoverschrijdend gedrag – geven de coach of therapeut daarbij veel informatie.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend het contactformulier invullen dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Valentino aan het werk…

Valentino aan het werk…

Valentino aan het werk…

Valentino aan het werk…

Valentino aan het werk…

Pin It on Pinterest

Share This