Werkwijze

 

Ik ben ervan overtuigd dat coaching of therapie met paarden soms beter werkt voor mensen dan een gesprek met een hulpverlener achter een bureau. Niemand wordt er toch gelukkig van om steeds maar weer hetzelfde verhaal te moeten vertellen, het wroeten in je verleden. Natuurlijk kan je niet om het verleden heen maar is het niet belangrijker om te kijken naar de toekomst?
Elke keer sta ik er weer versteld van wat een paard bij iemand teweeg kan brengen. Wat voor inzichten mensen krijgen als ze samen met een paard aan de slag gaan. Wat voor steun een paard iemand kan bieden als je het even niet meer weet of als het je allemaal te veel wordt. Een paard leeft in het hier en nu en heeft geen eigen agenda. Een paard geeft feedback op je gedrag. Een paard prikt door mooie woorden heen laat zien wat er op dat moment werkelijk gebeurt.
Bij Kuddewijsheid bieden wij paardencoaching aan waarbij jij ervaringsgericht kunt leren, leren door dingen te doen, ervaren in plaats van praten. Oplossingsgericht, de nadruk ligt niet op de oorzaak, maar op de toekomst, de oplossing zit in jezelf. Jouw inzicht staat centraal, de rol van coach is faciliterend en non-directief. De activiteiten vinden in principe plaats naast het paard, niet erop.

Jacolien Platschorre
Equine Assisted Coach

Pin It on Pinterest

Share This